preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovec

Login
Škola za život

Molimo sve učenice i učenike petih i sedmih razreda da pristupe i popune anketu evaluacije i praćenja Škole za život na sljedećoj poveznici:

https://upitnik.carnet.hr/index.php/379319?lang=hr  

Rok za popunjavanje ankete je do 24.12., a očekivano trajanje odgovaranja je 15-ak minuta.

 

 

 

 

      

 

 

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

DUZS

           

Državna uprava za zaštitu i spašavanje
             Pozivni centar 112

Anketa
Voliš li čitati ?

Koliko jos do

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Županijski prvaci
Autor: Violeta Lukač, 12. 3. 2018.


Vjeronaučna olimpijada 2018.

Ekipa OŠ Trnovec u sastavu: Karlo Hrupek, 5.a, Emanuel Balentović, 7.b, Dinko Pokos, 8.c i Julija Tomiša, 8.c, pod vodstvom mentorice  Ljiljane Mišak u petak,​ 9. ožujka na Međužupanijskom natjecanju, osvojila je  1. mjesto i plasirala se već treću godinu za redom na Državno natjecanje gdje će predstavljati našu školu i čitavu Varaždinsku biskupiju. Državno natjecanje će se ove godine održati u Poreču od 18. do 20. travnja.

Od srca im čestitamo i želimo puno uspjeha i Božjega blagoslova na državnom natjecanju!

Galerija


U petak, 9. ožujka 2018. godine održano je Međužupanijsko/biskupijsko natjecanje iz vjeronauka na temu „Kršćani na putu dijaloga“.  Čast da bude domaćin natjecanju u kategoriji osnovnoškolaca ove je godine dobila naša Osnovna škola Trnovec.  Sudjelovalo je deset najboljih ekipa Varaždinske biskupije s područja triju županija: Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-Križevačke. 

Sukladno bodovnom pragu na Međužupanijskom/biskupijskom natjecanju iz vjeronauka plasiralo se 10 ekipa osnovnih škola: OŠ Sveta Marija, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ Trnovec,  OŠ "Gustav Krklec", Maruševec,  OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, OŠ Cestica, OŠ "Nikola Zrinski" Jalžabet, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Vinica i OŠ Donja Dubrava.

         Susret je započeo intoniranjem himne Republike Hrvatske, a pozdravne riječi sudionicima su uputili ravnateljica OŠ Trnovec, gđa. Radmila Sačić te    g. Vladimir Cesar, tajnik Katehetskog ureda Varaždin. Učenici domaće ekipe zajedno sa svojom vjeroučiteljicom pripremili su molitveni početak prije samog natjecanja, koje je započelo u 10,00 sati.

Natjecanje se sastojalo od tri dijela: pismenog ispita, tombole i tzv. „milijunaka“ kojem je pristupilo pet najboljih ekipa iz pismenog ispita i tombole. Nakon Pismenog ispita i tombole učenici su imali pauzu za ručak te su posjetili župnu crkvu Majke Božje Snježne i Pastoralni centar  gdje ih je dočekao domaći župnik vlč. Josip Hadrović. Za to vrijeme članovi stručnog povjerenstva su ispravljali testove i tombolu.

         Po povratku u školu, bili su objavljeni privremeni rezultati i mentori svih ekipa imali su mogućnost žalbi. Uvidom u testove svojih učenika nitko od mentora nije imao nikakvu primjedbu. Prema privremenim rezultatima ekipa OŠ Trnovec je bila prva sa 73,5 osvojenih bodova. Druga je bila OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija sa 72 osvojena boda. Treća je bila OŠ "Gustav Krklec", Maruševec, četvrta OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski i peta OŠ Vinica. Tih pet škola pristupilo je posljednjem dijelu natjecanja, tzv. „milijunaku“.

U tom dijelu natjecanja svaki je član ekipe pojedinačno odgovarao na pitanje koje je dobio na papiru. Prvi učenik je odgovarao za jedan bod, drugi za dva, treći za tri i četvrti za četiri boda. Istovremeno su odgovarali učenici svih pet ekipa. Izmijenila su se dva kruga pitanja. Jedan učenik iz svake ekipe je imao mogućnost pozvati jockera (ostala tri člana ekipe u pomoć). Nakon dva kruga pitanja prve dvije ekipe su osvojile maksimalnih 20 bodova tako da se poredak nije mijenjao.

Ekipa OŠ Trnovec, koju su sačinjavali učenici: Karlo Hrupek, 5.a, Emanuel Balentović, 7.b, Dinko Pokos, 8.c i Julija Tomiša, 8.c, pod vodstvom svoje mentorice vjeroučiteljice Ljiljane Mišak osvojila je prvo mjesto i plasirala se već treću godinu za redom na Državno natjecanje gdje će predstavljati našu školu i čitavu Varaždinsku biskupiju. Državno natjecanje će se ove godine održati u Poreču od 18. do 20. travnja. Od srca im čestitamo i želimo puno uspjeha i Božjega blagoslova na državnom natjecanju!


Svim članovima ekipa uručena su prigodne uspomene od domaćina OŠ Trnovec, te priznanja, kemijske olovke, kao i straničnici od proslave 20 godina ustanovljenja Varaždinske biskupije od Katehetskog ureda Varaždin. 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju