preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovec

Login

 

 

 

      

 

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

DUZS

           

Državna uprava za zaštitu i spašavanje
             Pozivni centar 112

Anketa
Voliš li čitati ?

Koliko jos do

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održano županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"
Autor: Violeta Lukač, 28. 2. 2017.

U OŠ Trnovec, 24. veljače, održano je Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za učenike osnovnih škola Varaždinske županije. U ovom, 5. po redu županijskom natjecanju sudjelovalo je 28 škola (ukupno   87 učenika). Nakon scenskog nastupa Dramske skupine razredne nastave i pozdravnog govora ravnateljice OŠ Trnovec Radmile Sačić, pristupilo se „službenom dijelu“ .

U kvizu znanja pobjedu ja odnijela ekipa OŠ Cestica u sastavu Antonela Furjan, Lana Krajnc i Nera Mumlek, mentorice Maje Soldatek, a drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Janka Draškovića Klenovnik, u sastavu Ena Gladović, Nika Srednoselec i Sara Srednoselec mentorice Dragane Belščak. Te dvije ekipe ujedno su se plasirale na Državno natjecanje, koje će se održati u travnju.

Naše cure Lukrecija Vitković, Sara Kovačić i Lucija Roško s mentoricom Željkom Vitez osvojile su 4. mjesto.

 U kategoriji izrade i prezentacije plakata od ukupno 9 pristiglih, na Državno natjecanje plasirale su se u Klara Ćosić iz OŠ Beletinec mentorice Tatjane Slunjski kao prvoplasirana te Linda Ljubić iz V. OŠ Varaždin, drugoplasirana čiji je mentor Pjerino Hrvačanin.

Ove godine tema je bila  "Ljepota različitosti" prema knjigama:  Miro Gavran: Zaboravljeni sin, Zoran Pongrašić: Gumi, gumi i Damir Miloš: Bijeli klaun.

Nakon službenog dijela učenici su posjetili knjižnicu u obližnjem Pastoralnom centru u Trnovcu. Po povratku u školu  sudionici natjecanja u knjižnici OŠ Trnovec družili su se s poznatom dječjom književnicom Jasminkom Tihi Stepanić. Njen roman prvijenac Imaš fejs?, koji je prije 3 godine također bio dio natjecanja, dobio je nagradu "Mato Lovrak" za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2011. godini.

Po objavi rezultata učenici i mentori dobili su diplome i zahvalnice. Najbolji su nagrađeni knjigama, svi ostali učenici straničnicima, a mentori prigodnim poklonima.

Natjecanje je jedan od projekata Hrvatske mreže školskih knjižničara, a  osnovni cilj je poticanje čitanja i informacijske pismenosti kod djece i mladih, a naravno i podrška svim školskim knjižničarima.

 Hvala Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Udruzi žena Trnovečko srce, Izdavačkoj kući Alfa, Ekopaku Trnovec te svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog županijskog natjecanja.

Plasiranima na Državno natjecanje puno sreće !

 

GALERIJA


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju