preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovec

Login

 

 

 

      

 

 

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

DUZS

           

Državna uprava za zaštitu i spašavanje
             Pozivni centar 112

Anketa
Voliš li čitati ?

Koliko jos do

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja
Autor: Željka Vitez, 18. 5. 2017.

Jučer nas je u sklopu međunarodnog projekta Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja posjetilo tridesetak učenika i tri učiteljice iz Osnovne škole Franja Goloba iz Prevalja u Sloveniji. To je bio uzvratni susret jer smo mi u Sloveniji bili gosti prošle godine.

Projekt je zamišljen da se u hrvatskim školama čitaju prijevodi slovenskih autora,  a u slovenskim hrvatskih autora pa smo ove godine mi čitali Sama kod kuće autorice Dese Muck, a oni Bonton i Ja magarac Zvonimira Baloga.

Galerija


Nakon godinu dana tridesetak učenika i tri učiteljice iz OŠ Franja Goloba iz Prevalja (Slovenija) uzvratilo je susret u sklopu međunarodnog projekta Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja. Učenike je oko 11 sati dočekala  i pozdravila ravnateljica škole Radmila Sačić te voditeljice projekta knjižničarka Violeta Lukač i učiteljica hrvatskoga jezika Nevenka Stanojević Zorko. Voditeljica projekta slovenske škole Hedvika Gorenšek prenesla nam je pozdrave s Koroške. Potom se predstavio zbor naše škole s nekoliko točaka, a učenice 5. a i 5. b razreda kratkom točkom učenicima su predstavile naš trnovečki "kaj". Zatim je knjižničarka Violeta ukratko ispričala o povijesti naše knjižnice.

U književnom programu učenice 6. b razreda prikazale su kratku scensku igru pod naslovom Sama kod kuće, budući da smo mi ove godine čitali u sklopu projekta baš tu knjigu autorice Dese Muck. Učenici iz Slovenije predstavili su nam knjige našeg autora Zvonimira Baloga-Ja magarac i Bonton. Zatim je slijedio kratki osvrt na pročitana djela, a nakon kratke pauze za ručak otišli smo svi zajedno u obilazak Trnovca. Prvo smo posjetili crkvu Majke Božje Snježne gdje nas je dočekao župnik Josip Hadrović te je gostima ukratko ispričao o povijesti naše crkve, pokazao crkvenu knjižnicu i pastoralni centar. Nakon toga posjetili smo i našu općinu gdje je učenike i učiteljice ugostio načelnik Zvonko Šamec. Na kraju smo se natrag vratili u školu, a ravnateljica je učenicima i učiteljicama pokazala učionice i objasnila u kojoj se učionici održava nastava iz kojeg predmeta. Učenici, a i njihove učiteljice bili su oduševljeni našom školom, a pogotovo knjižnicom. Susret je završio oko 16 sati. Nadamo se da je našim gostima bilo ugodno u našoj školi, ali i u našem Trnovcu. Nadamo se i daljnjoj suradnji između ove dvije škole.

 

Ema Šafarić i Lukrecija Vitković, 8.c

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju