2018-04-27 22:50:46

Sat kemije u trećim razredima : UPOZNAJMO SVOJSTVA VODE

Učenici 3.a i 3.b razreda i ove su godine prisustvovali satu u učionici kemije.Tu su pod vodstvom učenika 7.b razreda i učiteljice kemije izvođenjem pokusa upoznali svojstva vode.

U sklopu izvanučioničke nastave učenici trećih razreda prisustvovali su satu kemije na kojem su sami izvodili pokuse i upoznali svojstva vode. Pri tome su im pomagali sedmaši koji su o vodi već učili u nastavi kemije.

Trećaši su radili pokuse raspoređeni u 6 grupa. Svaku grupu je vodilo nekoliko učenika 7.b razreda, koji su im pokazivali kako se pravilno rukuje kemijskim posuđem i priborom, upućivali ih u pokus, diskutirali o opaženom i navodili ih na vlastite zaključke. Svoja opažanja učenici su bilježili u radne listiće. Nakon izvedenog pokusa grupe su se zamijenile, tako da su svi učenici odradili sve pokuse.

U ugodnom i radnom raspoloženju 45 minuta sata prošlo je u trenu. Učenici trećih razreda upoznali su se s eksperimentalnim radom, a sedmaši primijenili znanja i vještine stećene na satovima kemije, te osjetili kako je biti učitelj.


Osnovna škola Trnovec