preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trnovec

Login

 

 

 

      

Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

DUZS

           

Državna uprava za zaštitu i spašavanje
             Pozivni centar 112

Anketa
Voliš li čitati ?





Koliko jos do

 

Dokumenti za prikaz

vijesti
KAKO PRAVILNO NAPISATI REFERAT IZ KEMIJE
Administrator / datum: 14. 10. 2014. 20:37
REFERAT

Dragi kemičari !

U priloženom dokumentu nalaze se upute za pisanje referata.

Pročitajte pažljivo i započnite obrađivati vašu temu.

Sretno i spretnosmiley


[OPŠIRNIJE]



Gorući medvjedići
Administrator / datum: 3. 4. 2014. 08:06

Kako rasplesati Haribo bombone? 

Za pokus nam treba: KClO3 (kalijev klorat) i jedan Haribo bombon.

U epruvetu stavimo nekolko žlićica KClO3. Sadržaj talimo. U dobvenu talinu stavimo jedan Haribo bombon i pomaknemo se u stranu.


[OPŠIRNIJE]



Crna mamba
Administrator / datum: 1. 4. 2014. 13:54
Crna mamba

Za pokus nam treba: metalna zdjelica,suhi pjesak,vatrostalna podloga,etanol,šećer i soda bikarbona.

Porculansku zdjelelicu napunli smo do polovice suhm pjeskom, u udubljenje dodali smo šećer,soda bikarbonu i alkohol.Alkohol smo zapalili,a nakon desetak minuta iz zdjelice je počela izlaziti "Crna mamba".


[OPŠIRNIJE]



Božični pokus-maseni udio sastojaka u kolačima
Administrator / datum: 5. 12. 2013. 14:00
Slasne čokoladne kuglice

Pomiješali smo: čokoladu i mlijeko sa keksom,kokosom ili lješnjakom te dobili homogenu smjesu sastojaka.  Dobili smo slasne čokoladne kuglice pa ih na kraju pojeli.yes


[OPŠIRNIJE]



1. praktična provjera iz kemije za 8. razred
Administrator / datum: 5. 9. 2013. 07:35
Neke od navedenih nastavnih jedinica sedmog razreda očekuju baš VAŠU GRUPU na 1. praktičnoj provjeri znanja:smiley
  1. Kemijsko posuđe i pribor
  2. Znakoviopasnosti i mjere opreza pri radu
  3. Određivanje gustoće tvari
  4. Agregacijska stanja tvari
  5. Fizikalne i kemijske promjene
  6. Kiseline i lužine
  7. Homogene i heterogene smjese ( postupci razdvajanja )
  8. Svojstva kisika i ugljikova dioksida
  9. Periodni sustav elemenata
  10. Elementarne tvari i kemijski spojevi
  11. Jednadžbe kemijskih reakcija   

[OPŠIRNIJE]



Svaki tjedan pokus jedan - Odjeljivanje usitnjene krede i pijeska od vode filtriranjem
Administrator / datum: 17. 4. 2013. 17:16
Postupak filtriranja

Čestice pijeska ili krede veće su od pora filtrirnog papira i zato ne mogu kroz njih proći. Zaostaju u lijevku i tvore talog. Voda i sve čestice koje su manje od pora filtrirnog papira kroz njega prolaze. Bistra tekućina dobivena filtriranjem naziva se filtrat. Filtrirni papiri izrađuju se s različitom veličinom pora. Bitno je da pore filtririnog papira budu manje od čestica taloga koji želimo odvojiti od vode.

 

Pokus filtracije izveli su učenici 7.a i 7.b razreda: Petra, Gabrijela, Luka, Denis i Domagoj. Ukoliko i Vi želite sudjelovati u novom pokusu, dobro nam došli svaki četvrtak u 7:30 h

U priloženim dokumentima pogledajte slike pokusa!

 

 


[OPŠIRNIJE]



RSS


vijesti
KAKO PRAVILNO NAPISATI REFERAT IZ KEMIJE
Administrator / datum: 14. 10. 2014. 20:37
REFERAT

Dragi kemičari !

U priloženom dokumentu nalaze se upute za pisanje referata.

Pročitajte pažljivo i započnite obrađivati vašu temu.

Sretno i spretnosmiley


[OPŠIRNIJE]



Gorući medvjedići
Administrator / datum: 3. 4. 2014. 08:06

Kako rasplesati Haribo bombone? 

Za pokus nam treba: KClO3 (kalijev klorat) i jedan Haribo bombon.

U epruvetu stavimo nekolko žlićica KClO3. Sadržaj talimo. U dobvenu talinu stavimo jedan Haribo bombon i pomaknemo se u stranu.


[OPŠIRNIJE]



Crna mamba
Administrator / datum: 1. 4. 2014. 13:54
Crna mamba

Za pokus nam treba: metalna zdjelica,suhi pjesak,vatrostalna podloga,etanol,šećer i soda bikarbona.

Porculansku zdjelelicu napunli smo do polovice suhm pjeskom, u udubljenje dodali smo šećer,soda bikarbonu i alkohol.Alkohol smo zapalili,a nakon desetak minuta iz zdjelice je počela izlaziti "Crna mamba".


[OPŠIRNIJE]



Božični pokus-maseni udio sastojaka u kolačima
Administrator / datum: 5. 12. 2013. 14:00
Slasne čokoladne kuglice

Pomiješali smo: čokoladu i mlijeko sa keksom,kokosom ili lješnjakom te dobili homogenu smjesu sastojaka.  Dobili smo slasne čokoladne kuglice pa ih na kraju pojeli.yes


[OPŠIRNIJE]



1. praktična provjera iz kemije za 8. razred
Administrator / datum: 5. 9. 2013. 07:35
Neke od navedenih nastavnih jedinica sedmog razreda očekuju baš VAŠU GRUPU na 1. praktičnoj provjeri znanja:smiley
  1. Kemijsko posuđe i pribor
  2. Znakoviopasnosti i mjere opreza pri radu
  3. Određivanje gustoće tvari
  4. Agregacijska stanja tvari
  5. Fizikalne i kemijske promjene
  6. Kiseline i lužine
  7. Homogene i heterogene smjese ( postupci razdvajanja )
  8. Svojstva kisika i ugljikova dioksida
  9. Periodni sustav elemenata
  10. Elementarne tvari i kemijski spojevi
  11. Jednadžbe kemijskih reakcija   

[OPŠIRNIJE]



Svaki tjedan pokus jedan - Odjeljivanje usitnjene krede i pijeska od vode filtriranjem
Administrator / datum: 17. 4. 2013. 17:16
Postupak filtriranja

Čestice pijeska ili krede veće su od pora filtrirnog papira i zato ne mogu kroz njih proći. Zaostaju u lijevku i tvore talog. Voda i sve čestice koje su manje od pora filtrirnog papira kroz njega prolaze. Bistra tekućina dobivena filtriranjem naziva se filtrat. Filtrirni papiri izrađuju se s različitom veličinom pora. Bitno je da pore filtririnog papira budu manje od čestica taloga koji želimo odvojiti od vode.

 

Pokus filtracije izveli su učenici 7.a i 7.b razreda: Petra, Gabrijela, Luka, Denis i Domagoj. Ukoliko i Vi želite sudjelovati u novom pokusu, dobro nam došli svaki četvrtak u 7:30 h

U priloženim dokumentima pogledajte slike pokusa!

 

 


[OPŠIRNIJE]



RSS


Kemija

Dragim kemičarima i onima koji će to postati.U priloženim dokumentima pogledajte ispite sa školskih i županijskih razina natjecanja u protekle dvije godine,"uhvatite" malo vremena i Sretno vježbanje i učenje! Kemiju možemo učiti i putem Interneta. Sve što trebamo napraviti je kliknuti ovdje.

 

 

preskoči na navigaciju